Foto: Peter Visser

Al 1500 Bredanaars naar studio's Fox Sports om wedstrijden NAC terug op tv te krijgen

BREDA - De Facebookactie van Boerke Verschuren gaat als een speer. In enkele dagen meldde al 1500 Bredanaars zich aan om mee naar de studio's van Fox Sports in Amsterdam te gaan. De supporters willen met hun actie Fox Sports overtuigen om de wedstrijden van NAC volledig uit te zenden. 


Wie de wedstrijden van NAC volledig wil zien, zal als het aan Fox Sports ligt toch echt in het stadion moeten zitten dit seizoen. De zender zendt iedere week slechts enkele wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie helemaal uit. Van de rest van de wedstrijden zijn alleen samenvattingen beschikbaar. En dat schiet in het verkeerde keelgat bij veel fans van NAC. Zij willen iedere week 'gewoon' de volledige wedstrijd kunnen zien. Veel boze fans hebben op sociale media al laten weten hun abonnement op Fox Sports op te hebben gezegd. 

Maar het Bredase café Boerke Verschuren kwam met een ander idee. Zij maakten een facebook-evenement aan om langs te gaan bij Fox Sports. Dat willen ze doen op 30 augustus, wanneer de club uit moet spelen in Volendam. Dat is voor de fans een mooie gelegenheid om even een tussenstop te maken bij Fox Sports in Amsterdam. En daar hebben inmiddels al 1500 mensen zich op aanwezig gezet, en zijn er nog eens 1600 geïnteresseerd. 

Fox Sports heeft laten weten vanochtend te vergaderen over de situatie. "Ondanks de constante stilte vanuit jullie kant willen we jullie toch succes wensen bij jullie vergadering straks!", laat Boerke Verschuren vanochtend weten op Facebook.  "Laten we tevens alvast een beetje vooruit kijken richting de 30ste. We zullen sowieso met een 1400 gezellige Bredanaars zijn. We hadden al besproken dat onze voorkeur uitging naar een heerlijk glaasje Jupiler maar mocht dat niet gaan, zijn we niet te beroerd om aan de Amstel te gaan. Dat moeten namelijk in Breda ook al. Mocht het worstenbrood moeilijk zijn, kunnen we altijd even kijken of we dat zelf meenemen! We komen lekker al aan het eind van de middag, dan zijn we tenminste ook op tijd voor de VRIJMIBO bij jullie!

Hanneke Marcelis

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief