Foto: NS

Liefdesverhaal op station Breda: vrouw vindt dankzij 1600 deelacties man die ze ontmoette in de trein

BREDA - Het kan je natuurlijk overkomen: iemand ontmoeten in de trein die je heel leuk lijkt, maar hem vervolgens uit het oog verliezen. Het gebeurde ook Sabine Maes. Zij plaatste een oproepje op Facebook over een man die ze ontmoette op station Breda. Dat bericht werd tot haar eigen verbazing binnen de kortste keren maar liefst 1600 keer gedeeld. En met succes. Ze vond de man terug, en spreekt binnenkort iets met hem af.


Het was vrijdagavond 9 augustus dat Sabine in de trein vanaf Brussel naar Breda een man ontmoette die haar aandacht trok. "Jouw mooie, halflange bruine haren vielen me meteen op", schreef ze in het Facebookbericht dat ze er later over maakte. Ze ontmoette hem in de trein vanuit Brussel naar Breda. Eenmaal in Breda aangekomen wachtte Sabine en de man  - die twee kinderen bij had-  op hetzelfde perron op de sprinter in de richting van Den Bosch. Ze stapten in bij dezelfde coupe, en Sabine zat uiteindelijk schuin achter de man die met zijn kinderen in een vierzitter zat.

"De hele tijd wilde ik je aanspreken, maar omdat je kinderen erbij waren durfde ik dit niet goed... Uiteindelijk hoorde ik je iets over de Eurostar zeggen en vroeg ik je of jullie daar deze dag ook mee gereisd hadden, net als ik. Dat was zo en je vertelde dat er op dat moment blijkbaar een grote storing in het Engelse treinverkeer was, dus dat we daar net op tijd zijn vertrokken." Toen raakten de twee uitgebreid aan de praat.

"Ik vertelde dat ik door Schotland had gereisd, jij was daar zo'n 20 jaar geleden ook geweest. Jij was met jouw kinderen een week naar Londen geweest. Jullie eindstation was Den Bosch, je zei nog dat jullie in een dorp vlakbij Den Bosch wonen en dat iemand jullie kwam ophalen. Ik noemde nog de naam van het dorp bij Tilburg waar ik woon en dat mijn ouders me kwamen ophalen. Toen stopte de trein op station Tilburg en moest ik eruit... Ik had je zo graag mijn kaartje met telefoonnummer willen geven, maar ik durfde het niet", schreef Sabine die avond op haar Facebook-pagina.

Gevonden

En dat bericht kreeg flink wat aandacht. Maar liefst 1600 mensen deelden het bericht in amper 24 uur tijd. En daardoor kwam het bericht ook bij familie van de betreffende man terecht. Zij namen contact met haar op, en gaven haar zijn contactgegevens. "Ik mocht contact opnemen met hem! Inmiddels zijn we aan het appen en gaan we iets afspreken!" Sabine is enorm dankbaar voor alle reacties en de vele deelacties. "Echt, ik kan het allemaal nog niet helemaal bevatten, en ik weet natuurlijk ook niet hoe dit verder gaat verlopen... Maar ik vind het enorm bijzonder om dit mee te maken, de mooie kant van social media! Allemaal enorm bedankt voor het delen"

Hanneke Marcelis

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief