Zuidelijke rondweg weer open: werkzaamheden parallelweg uitgesteld | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Auto's kunnen weer over de Zuidelijke Rondweg rijden.
Auto's kunnen weer over de Zuidelijke Rondweg rijden. (Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl)

Zuidelijke rondweg weer open: werkzaamheden parallelweg uitgesteld

  algemeen

BREDA - Omwonenden van de Zuidelijke Rondweg hebben maar liefst twee maanden werkzaamheden voor hun deur gehad. Gelijk daarna zou de parallelweg tot 30 augustus afgesloten zijn voor onderhoud. Maar degene die aan de parallelweg wonen tussen de Generaal Maczekstraat en de Ginnekenweg, hebben geluk. Deze werkzaamheden zijn voorlopig nog uitgesteld. 


Sinds gisteren is de Zuidelijke Rondweg in allebei de richtingen weer geopend. Dat gebeurde met een feestelijke Fun Run, waarbij Bredanaars al hardlopend de straat op gingen. Het was het officiële einde van wekenlange werkzaamheden aan de rondweg. Die sloot op 15 juni zodat er grootschalige aanpassingen konden worden gedaan aan onder andere het wegdek, en de doorstroming.

Vanuit de bewoners zijn er verzoeken gekomen om de bestrating aan de parallel weg te vernieuwen. Dit zou vanaf vandaag tot 30 augustus tussen de Generaal Maczkestraat en de Ginnekenweg gebeuren. Toch heeft de gemeente besloten om, onder andere om de omwonenden wat rust te gunnen, deze werkzaamheden uit te stellen. "De weg heeft een flinke tijd op de schop gelegen. Om de omwonenden wat rust te gunnen en vanwege nog wat andere zaken is besloten om de werkzaamheden uit te stellen. Het is niet duidelijk wanneer deze wel plaats gaan vinden. Waarschijnlijk in het voorjaar van 2020", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Hanneke Marcelis
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief