Foto: Wesley van der Linde / Groennieuws

Oude Philips-hallen naar de vlakte, Sligro wil zomer 2020 open

BREDA - De oude Philips-hallen op de hoek van de de Kapittelweg en de Noordelijke Rondweg zijn naar de vlakte. Na lange werkzaamheden is het terrein helemaal leeg en is Sligro gestart met de bouw van haar distributiecentrum. "We verwachten dat het distributiecentrum voor de zomer van 2020 kan worden opgeleverd", laat een woordvoerder van Sligro weten. 


Het is een indrukwekkend gezicht: het lege terrein van maar liefst 60.000 vierkante meter aan de Noordelijke Rondweg en de Kapittelweg. Tot voor kort stond er een gebouw van 25.000 vierkante meter, maar dat is volledig gesloopt. Maar leeg blijft het zeker niet. De Sligro gaat er een groot nieuw distributiecentrum bouwen dat in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd moet worden. "We zijn inmiddels begonnen aan de bouw. Maar omdat het nog een vroeg stadium is, valt een precieze datum van oplevering nog niet te zeggen."

Philips-hallen

Het terrein stond altijd bekend als de Philips-hallen. Philips was er tientallen jaren gevestigd met een groot bedrijf. Omstreeks 1970 werkten er ongeveer 1000 mensen in deze vestiging. De laatste jaren was Bosch Security Systems B.V. in het complex gevestigd.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief