Foto: Natuur in Breda / Twitter

Breda legt extra faunatunnels aan voor groener landschap en veiligere wegen

BREDA - Er komen vier grote nieuwe faunatunnels in Breda om de Ulvenhoutse bossen te verbinden met een stroomgebied van de Bovenmark. Daarmee wil de gemeente Breda inzetten op de ambitie voor een groener landschap, maar worden ook de wegen rondom de Ulvenhoutse bossen veiliger voor automobilisten omdat er minder dieren oversteken.


Er komen in totaal vier grote faunatunnels bij in Breda, waarvan één in de Ulvenhoutselaan, twee in de Rouppe van der Voortlaan en één in de Huisdreef. Daarnaast komen er kleine faunatunnels in de Hubertuslaan en in de Charlotte Cuypersdreef en langs verschillende zandpaden.

Werkzaamheden

De faunatunnel in de Ulvenhoutselaan komt ter hoogte van het 'open deel' tussen Breda en Ulvenhout. Het werk gebeurt van 2 tot en met 6 september. De weg is dan afgesloten voor verkeer, met uitzondering van de fietsers, het openbaar vervoer en de hulpdiensten. De faunatunnel in de Huisdreef komt ter hoogte van de Rouppe van de Voortlaan. Het werk gebeurt van 16 tot en met 20 september. De Huisdreef is dan afgesloten voor verkeer. Fietsers kunnen er wel langs. 

De faunatunnel in de Hubertuslaan komt ter hoogte van de Rouppe van der Voortlaan. Het werk gebeurt op donderdag 5 september. De Hubertuslaan is dan afgesloten voor verkeer met uitzondering van fietsers. Er komen ook tunnels in de Rouppe van der Voortlaan aan beide kanten van de Charlotte Cuypersdreef, in de Charlotte Cuypersdreef  ter hoogte van de Rouppe van de Voortlaan, in de Torendreef ter hoogte van de Rouppe van de Voortlaan en in de Acaciadreef ter hoogte van de Rouppe van de Voortlaan. Dit werkt gebeurt van 9 tot en met 13 september. Ook daar is de weg tijdens de werkzaamheden afgesloten voor verkeer, maar kunnen fietsers er wel langs. 

Faunatunnel

Een faunatunnel is een buis onder de weg waar dieren ongestoord en veilig kunnen oversteken. Ook voor autobestuurders is het veiliger omdat er minder dieren oversteken. De tunnels zijn vooral bedoeld voor dieren zoals marters, egels, konijnen, kikkers en padden.

Hanneke Marcelis

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief