Foto:

SP kaart schrijnende situaties in de zorg aan: 'wachttijden zijn veel te lang'

  algemeen

BREDA - De SP maakt zich zorgen over de lange wachttijden in de zorg. Op het moment moeten hulpbehoevenden minimaal zes weken wachten op huishoudelijke hulp. Drukte, vakantietijd en 'dit zijn nu eenmaal de regels' worden als redenen gegeven. Ook in situaties waar de hulp acuut nodig is. Zo stelt de SP in hun brief aan het college van Burgemeester & Wethouders. 


Nadat de partij vragen over eenzaam wachten in het ziekenhuis stelde, kregen zij veel reacties binnen over de wachttijden in de huishoudelijke hulp. Veel mensen haken af vanwege die lange wachttijden. Zo de SP het voorbeeld van een situatie waarin iemand zijn been brak en zes weken plat moest. Diegene kon pas na die zes weken een keukentafelgesprek krijgen. Dan is het al te laat. Die persoon kan dan al weer zelf schoon maken, alleen is het huis dan al weken niet schoongemaakt. 

Een ander voorbeeld dat de partij geeft gaat over iemand die na een spoedopname in het ziekenhuis weer naar huis mag. Op doktersadvies mag diegene zich niet inspannen. Met een belletje naar het Wmo-loket blijft dat het zeker acht weken duurt voordat de huishoudelijke hulp opgestart kan worden. Dit zou betekenen dat het huis van de hulpbehoevende twee maanden lang niet schoongemaakt wordt. Ook in acute situaties wordt de normale wachttijd gehanteerd. Daarom stelt SP vragen aan het college over de omvang van het probleem in Breda. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief