Foto: Hanneke Marcelis

Kale bouwschutting rond Grote Kerk wordt omgetoverd tot Blind Wall

BREDA - De gemeente Breda is samen met de stichting Grote Kerk en de Blind Walls gallery in overleg om de bouwschutting rondom de Grote Kerk om te toveren tot een Blind Wall. De bouwschutting die geplaatst is vanwege de werkzaamheden aan de kerk blijft waarschijnlijk zo'n tien jaar staan, dus de gemeente wil graag kijken naar de mogelijkheden om een blind wall te creëren op de kleurloze schutting.


Het is geen mooi gezicht: de grote, kale bouwschutting rondom de Grote Kerk. En dat terwijl deze er waarschijnlijk zo'n tien jaar moet blijven staan. De VVD kaartte de situatie recentelijk aan bij het college. De partij vindt het het zonde dat er maar zo weinig van de kerk zichtbaar is voor de Bredanaars en alle mensen die naar Breda komen, zoals bijvoorbeeld met de Vuelta die eraan zit te komen. "Niet het gezellige beeld dat we in Breda willen hebben", schreef raadslid Sven Planken. Hij kwam met het idee om de schutting om te toveren tot een blind wall. En in dat idee ziet de gemeente Breda wel heil.

"Een tijdelijke bouwschutting is noodzakelijk voor de veiligheid, maar draagt niet bij aan de beeldkwaliteit en beleving van de binnenstad", geeft het college toe in de beantwoording van de vraag van Planken. "We hebben in het verleden reeds vaker gestuurd op het verfraaien van bouwsteigers die een langere periode in het straatbeeld aanwezig zijn. Een voorbeeld hiervan is het kunstwerk met de eenden bij de Gasthuispoort. De bouwschutting bij de Grote Kerk blijft circa 10 jaar staan en is daarom zeker geschikt om te voorzien van een beeldverhaal."

Ontwerp

De gemeente is nu in intensief overleg met de Blind Wall Gallery en de stichting Grote Kerk om de schutting om te toveren tot een blind wall. "Alle partijen zijn van mening dat het realiseren van een Blind Wall een positieve bijdrage levert aan de uitstraling van en naar de stad. Het thema voor deze Blind Wall moet nog nader worden uitgewerkt in overleg met de verschillende partijen."

Hanneke Marcelis

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief