Foto: Red Heads Day

Roodharigen verlaten Breda voor eerste Redhead Days in Tilburg

BREDA - Voor veel roodharigen Bredanaars blijft het toch een domper: de Redhead Days vinden na jarenlang in Breda te zijn gehouden, dit jaar plaats in Tilburg. En dat betekent dat zij dit weekend niet in hun eigen stad kunnen blijven om de Redhead days te vieren.


De Redhead Days vonden jarenlang plaats in Breda. De eerste editie die in 2005 plaats vond, werd gehouden in Asten. Maar sindsdien was Breda altijd de thuisstad van het succesvolle evenement. Tot dit jaar. Vanavond moeten de roodharigen naar de 013 voor de preparty van het evenement, in plaats van dat zij 'gewoon' bij Aan Boord de start van de Redhead Days kunnen vieren.

Vertrek

Redhead Days speelde al jaren met het idee om te vertrekken uit Breda uit onvrede over het volgens de initiator oneerlijke subsidiebeleid in Breda. In 2018 leek het festival niet door te gaan, maar kwam er op het laatste moment dankzij extra sponsors toch een editie in Breda. Voor de Bredase hotels is het vertrek van Redhead Days een aderlating. Er kwamen ieder jaar tienduizenden mensen op het evenement af uit zo'n 80 verschillende landen.

Redhead Days in Tilburg duurt nog tot en met zondag.


Hanneke Marcelis

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief