Mevrouw drs. C.A.L.M. (Christianne) Lennards.
Mevrouw drs. C.A.L.M. (Christianne) Lennards. (Foto: Amphia)

Raad van Bestuur Amphia weer compleet na benoeming Christianne Lennards

  algemeen

BREDA - De Raad van Bestuur van het Amphia Ziekenhuis is vanaf november weer compleet. Christianne Lennards start per 1 november 2019 als lid van het bestuur, waardoor deze vanaf dan weer drie leden telt. 


Lennards is na een zorgvuldige procedure gekozen als derde lid van de Raad van Bestuur. De gezondheidswetenschapper woont in Bavel en heeft een master degree in public management. Christianne was sinds begin 2014 lid van de Raad van Bestuur van het Máxima Medisch Centrum. Daarvoor zat ze ruim zes jaar als voorzitter in de Raad van Bestuur van Revant Breda en Zeeland. Ook is ze directeur/bestuurder geweest van een integraal kankercentrum in Nijmegen. Ze deed ruime managementervaring op in het Radboud UMC en ze is lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen. 

Kundige handen
Raad van Toezicht-voorzitter André Goedée vindt het nieuwe paar kundige handen van harte welkom, zo laat hij weten in het persbericht. "Amphia is voortdurend op zoek naar verbetering en de fase waarin Amphia zich bevindt, valt niet te onderschatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwbouw, maar ook aan de ontwikkelingen in de zorg. Met de komst van Christianne Lennards, als ervaren bestuurder uit eveneens een STZ-ziekenhuis, weet Amphia zich hiervan te verzekeren." Een STZ-ziekenhuis is een top klinisch opleidingsziekenhuis, waar wordt gewerkt aan de beste kwaliteit ziekenhuiszorg.

Lennards denkt dat Amphia alle mogelijkheden heeft om haar ambities verder te realiseren. "Amphia staat voor 'Samen gezonder; Uw gezondheid Ons specialisme', wat inhoudt dat we verder gaan werken aan uitstekende medisch specialistische zorg, met nog meer individuele aandacht voor de patiënt. EHealth, communicatie, samenwerking en patiëntbetrokkenheid zijn daarbij sleutelbegrippen. Met professionele medewerkers en medisch specialisten én binnenkort een prachtig nieuw gebouw heeft Amphia alle mogelijkheden om haar ambities verder te realiseren. Ik verheug me erop om daar samen de schouders onder te zetten en dit vooraanstaande ziekenhuis mee te besturen."

De Raad van Bestuur bestaat verder uit voorzitter Olof Suttorp en Roos Leber. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief