Foto: Bredavandaag

Gedenksteen aan Nieuwe Prinsenkade voor doodgestoken Paul (23)

BREDA - Aan de Nieuwe Prinsenkade is een gedenksteen geplaatst ter herinnering aan de in november doodgestoken Paul Pluijmert uit Dordrecht. De 23-jarige man werd zondag 4 november om 4.00 uur neergestoken door een 36-jarige Bredanaar, en overleed aan zijn verwondingen.


De 23-jarige Paul was een willekeurig slachtoffer van een 36-jarige Bredanaar. Paul liep in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november 2018 na een avondje stappen door de Adriaan van Bergenstraat. Daar werd hij zonder enige aanleiding neergestoken. 

De dader werd die nacht nog door de politie opgepakt. De dood van Paul zorgde voor veel geschrokken en verdrietige reacties. Na de steekpartij werden er massaal bloemen en briefjes achter gelaten op de plek waar Paul werd neergestoken. Nu herinnert een gedenksteen aan de Nieuwe Prinsenkade voor altijd aan de 23-jarige Paul. Op de gedenksteen staat een schets van het gezicht van Paul, zijn leeftijd, de datum van zijn overlijden en een lieveheersbeestje (het symbool tegen zinloos geweld). 


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief