Hardlopers tijdens een wedstrijd (Foto ter illustratie)
Hardlopers tijdens een wedstrijd (Foto ter illustratie) (Foto: Corine Roks)

Fun Run Zuidelijke Rondweg schiet in verkeerde keelgat bij VVZR

BREDA - Aankomende zondag gaat de Zuidelijke Rondweg na ruim twee maanden werkzaamheden weer open. Dat heugelijke moment viert de gemeente Breda in samenwerking met Run2day met een gratis Fun Run. Maar dat vrolijke initiatief schiet in het verkeerde keelgat bij de Vereniging Voormalige Zuidelijke Rondweg (VVZR). Zij voelen zich niet serieus genomen.


Op Facebook is het enthousiasme voor de Fun Run die zondag wordt gehouden op de Zuidelijke Rondweg groot. Al tweehonderd mensen staan op gaan, en nog eens 600 mensen zijn geïnteresseerd. De Fun Run is de manier waarop de gemeente Breda de Zuidelijke Rondweg na de werkzaamheden weer op feestelijke manier in gebruik wil nemen. Maar de VVZR vindt het geen feestelijke aangelegenheid. "De Fun Run getuigt van weinig empathie", stellen zij. "Bewoners voelen zich weer niet gehoord en weer niet serieus genomen."

De VVZR is fel tegen de verbreding van de Zuidelijke Rondweg. Volgens de vereniging levert meer asfalt meer verkeer op, en gaat dat ten koste van de leefbaarheid. In mei kwam het onderwerp nog op de agenda van de gemeenteraad nadat een petitie die mede was geïnitieerd door de VVZR meer dan 700 handtekeningen opleverde. Toch hield dat de verbreding van de Zuidelijke Rondweg niet tegen. Die werkzaamheden startten in juni. 

 "Wij hopen dat iedereen zich realiseert dat de Fun er snel van afgaat als de Voormalige Zuidelijke rondweg vol staat met vrachtverkeer", laat VVRZ weten.

Hanneke Marcelis

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief