Afbeelding
Foto: Facebook VV Dubbeldam

Speurhonden vinden nieuw spoor van vermiste Dordtenaar Dirk Dalebout (52)

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - De vermiste Dordtenaar Dirk Dalebout is nog altijd niet gevonden. Vandaag brengt het AD naar buiten dat twee speurhonden afzonderlijk van elkaar een nieuw spoor hebben gevonden. De dieren leidde afgelopen week naar nagenoeg dezelfde plek langs de Laan der Verenigde Naties, onder de rook van de Zwijndrechtse brug. 

De acties werden gehouden door Stichting Signi Zoekhonden. Zij boden vrijwillig aan op de familie van de 52-jarige man te helpen. Vorige week leidde speurhond Bono tot een spoor dat via een bankje bij een vijver aan de Viottakade naar de achterkant van het treinstation in het centrum ging. De twee honden van Signi liepen de andere kant op, richting het water van de Oude Maas. Volgens de familie, zo meldt AD, was dit een plek waar Dalebout graag kwam. Toch hoeven de sporen nog niks te zeggen. 

Vandaag wordt de speurtocht met een van de twee honden van Signi hervat bij de bewuste plek achter het BP-benzinestation. Dat gebeurd vanaf het water van de Oude Maas. Eerder deed de politie daar ook al onderzoek met een eigen speurhond. 

Breda
Dirk Dalebout is sinds 1 augustus vermist. Hij vertrok in die nacht om 02.00 te voet uit zijn woning in Dordrecht. Vrijdag 2 augustus komt er een serieuze tip binnen waaruit bleek dat Dirk in Breda was. Hij werd uiteindelijk niet aangetroffen. In de dagen die volgen blijven veel mensen uitkijken en komen speciaal naar Breda om mee te helpen in de zoektocht naar de vermiste man.