Afbeelding

Avans-studenten bedenken communicatiemiddelen voor maatschappelijke organisaties

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Vrijwilligersorganisatie MOOIWERK heeft, in samenwerking met de communicatie-opleiding van Avans Hogeschool, het project 'De Communication Challenge' opgezet. Daarin gaan eerstejaars studenten eigentijdse en passende communicatiemiddelen bedenken voor maatschappelijke organisaties. Nu zijn de twee nog op zoek naar vrijwilligersorganisaties, sportverenigingen en andere Bredase initiatieven, die deel willen nemen aan de challenge. 

Bij het project 'De Communication Challenge' bedenken en ontwikkelen 125 studenten gratis, nieuwe communicatiemiddelen voor allerlei maatschappelijke organisaties. Een maand lang werken de studenten in kleine groepjes om de nieuwste plannen te maken. Deze mogen zij dan op 31 oktober ten toon stellen. Daarbij worden de beste communicatiemiddelen in het zonnetje gezet. Het is niet de eerste keer dat MOOIWERK deze samenwerking met het Avans is aangegaan. In de afgelopen jaren werden verschillende Bredase organisaties voorzien van een nieuwe website, folder of promotiefilmpje. 

Geïnteresseerde organisaties krijgen eerst op woensdag 4 september meer informatie. In een uur wordt het project uitgelegd en wordt de toegevoegde waarde duidelijk gemaakt. Daarna kunnen organisaties definitief beslissen om deel te nemen.