Ter illustratie.
Ter illustratie. Foto: Rijnhout Media

Rabobank opent in december geldautomaat op Kerkplein in Prinsenbeek

Door: Amber Kuijs algemeen

PRINSENBEEK - Inwoners en ondernemers in Prinsenbeek hoeven zich geen zorgen meer te maken. De Rabobank opent namelijk een nieuw geld- en sealbagautomaat onder de toren op het Kerkplein. Na raadsvragen in het voorjaar, bood de parochie hun terrein aan. 

In 2017 sloot het kantoor van de Rabobank in Prinsenbeek haar deuren. De geldautomaat zit op het moment nog op die locatie aan de Loopstraat. De bank is sinds de sluiting op zoek naar een nieuwe locatie voor de geld- en sealbagautomaat. "We zijn al twee jaar op zoek naar de juiste locatie. De markt wordt op het moment opnieuw ingericht. In het centrum was er geen mogelijkheid om de automaat te plaatsen. Dit komt door allerlei redenen, zoals hogedrukgasleidingen." Afgelopen voorjaar stelde het CDA raadsvragen over de situatie. "Daarna heeft de parochie zich gemeld. Zij wilden samen met ons uitzoeken over er geen mogelijkheid was op hun terrein. "  

"Afgelopen week zijn de gesprekken met de parochie afgerond. Daar hebben we nu groen licht van gekregen. Nu moeten we nog wachten op de omgevingsvergunning", aldus Danielle van Hooijdonk, coƶrdinator Marktteam West. We vonden het heel belangrijk om voor de inwoners en ondernemers wel nog een nieuw automaat te creĆ«ren in het dorp." De automaat wordt niet in de parochie ingebouwd. "Het wordt een losstaand automaat voor geld en sealbags. Voor meer dan dat was er geen ruimte." De Rabobank hoopt dat Prinsenbekenaren vanaf december dit jaar kunnen pinnen onder de toren op het Kerkplein.