Brewda 2019
Brewda 2019 Foto: Brouwerij Frontaal

Bierfestival BREWDA voor het eerst op nieuw terrein bij De Faam

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - De zesde editie van bierfestival BREWDA vindt dit jaar voor het eerst plaats bij De Faam. Op het nieuwe terrein van Brouwerij Frontaal zullen zaterdag 7 september meerdere binnen- en buitenlandse brouwerijen hun heerlijke biertjes schenken. Daarnaast zijn er ook een aantal rondleidingen door de nieuwe brouwerij.

Tijdens de zesde editie staan Nederlandse bouwerijen Moersleutel, Oersoep en het Uiltje op het terrein van Frontaal. Ook komen er een brouwerij uit BraziliĆ« en een brouwerij uit Amerika op bezoek. Natuurlijk valt er ook wat te 'snacken'. Een aantal foodtrucks voorzien bezoekers van goed eten. Daar kun je van genieten onder het genot van een muziekje. De brouwerij wil mensen graag kennis laten maken met de nieuwe brouwerij. Daarom vinden er op 7 september ook een aantal rondleidingen plaats. Vorig jaar bezochten bijna 2.000 mensen het bierfestival. Frontaal hoopt ook dit jaar weer dat aantal te halen. 

Opening brouwerij Frontaal
Op zaterdag 30 maart opende brouwerij Frontaal dan eindelijk zijn deuren aan de Liniestraat. De opening stond eigenlijk gepland op zaterdag 16 februari. Doordat de drank- en horecavergunning nog niet op op orde was, kon deze niet door gaan. Dat werd pas een dag van tevoren bekend. Daarvoor heeft de brouwerij destijds hun excuses aangeboden.