De hulpdiensten rukten massaal uit.
De hulpdiensten rukten massaal uit. Foto: Tom van der Put

Fatale steekpartij op Bilderdijkstraat was misdrijf 'in relationele sfeer'

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - De fatale steekpartij gisteren op de Bilderdijkstraat waarbij een 15-jarige meisje omkwam vond in de relationele sfeer plaats. Dat verklaart een woordvoerder tegen NU.nl. Het slachtoffer en de 16-jarige verdachte zaten bij elkaar op school

Het meisje werd gistermiddag zwaargewond in de woning, waar zij samen met haar moeder woonde, aangetroffen. Ze werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. De politie gaat er van uit dat het meisje is neergestoken.

Een 16-jarige jongen kon kort daarna elders in Breda aangehouden worden. Hij had zich zelf gemeld. Omdat de verdachte minderjarig is, wordt er verder geen informatie over zijn identiteit bekend gemaakt. 

De politie zette dinsdagmiddag tafels neer nabij de Bilderdijkstraat, zodat iedereen met elkaar in gesprek kon gaan. Ook burgemeester Depla was aanwezig. Ook kwamen jongeren bij een om het meisje te herdenken. Bij haar woning zijn bloemen neergelegd. 

Ook op het Onze Lieve Vrouwelyceum, waar Megan in 4 havo zat, werd geschokt op het nieuws gereageerd. "Vandaag, 19 augustus 2019, ontvingen we het trieste bericht van het overlijden van onze 4 havo leerlinge", schrijft het OLV maandag op hun website. "We wensen als schoolgemeenschap haar familie, vrienden en iedereen op het OLV veel sterkte."