Valt Duikboot Festival in het water? Omwonenden spannen kort geding aan | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Asterdplas 2018
Asterdplas 2018 (Foto: Archief)

Valt Duikboot Festival in het water? Omwonenden spannen kort geding aan

BREDA - Het is nog even spannend of Duikboot Festival aankomende zaterdag doorgaat. Omwonenden hebben namelijk een kort geding aangespannen tegen het festival. Volgens hen zou er geen rekening zijn gehouden met het broedseizoen van de vogels en vleermuizen. Ook zou het festival voor veel geluidsoverlast zorgen. 


Vandaag beslist de rechter of het festival zaterdag kan doorgaan. Nog even spannend dus voor de organisatie én de 7500 festivalgangers die een kaartje hebben gekocht. 

Ploegendienst Festival 

Eerder dit jaar stond Ploegendienst Festival ook al voor de rechter. De West-Brabantse Vogelwerkgroep had in kort geding om een voorlopige voorziening gevraagd. In normaal Nederlands: gevraagd om het festival te verbieden.

Aanleiding voor het kort geding was de onduidelijkheid die er volgens de werkgroep is over het evenementenbeleid en de toestemming om toch een evenement te organiseren tijdens het broedseizoen, ondanks het verbod. Die toestemming kwam er omdat rapporten aantoonden dat er geen gevolgen zouden zijn voor de vogels. "Het is alsof je door rode licht rijdt en niemand hebt aangereden, dat het dan wel mag", beargumenteerde Van de Haar, bestuurslid van Natuurplein. De rechter ging daar niet in mee. 

Die baseerde haar uitspraak op de rapporten die Kairos als organisator liet doen. "Daar hebben we veel werk van gemaakt en die rapporten hadden we ook bij ons", aldus Kapteijns destijds tegen BredaVandaag. De Vogelwerkgroep verwees naar een onderzoek elders in het land. Dat was voor de rechter aanleiding zich alleen te baseren op de onderzoek van de organisatie.

(Meer informatie over Duikboot Festival volgt later vandaag)

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief