DJ Dina van Dienst
DJ Dina van Dienst Foto: Archief

Aandacht voor vrouwelijk DJ-talent bij 'Female Stage' op Dreamvillage

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - DINA van Diest brengt 1 september DJ talenten naar Female Stage tijdens Dreamvillage in Breda. Het idee is ontstaan omdat ze vindt dat er nog te weinig vrouwelijke DJ's in de spotlights staan: "Op deze manier bied ik (jong) talent een podium én kunnen we elkaar inspireren. Er is talent zat!"

Negen vrouwelijke DJ's en artiesten zullen op 1 september het podium van de "We Are Female" stage beklimmen. Van Diest zorgt er dan samen met acht andere DJ's voor dat het één groot feest wordt. "Het DJ vak is fantastisch maar ik mis toch ook wel een aantal vrouwen in deze wereld. Ze zijn er zeker maar ze hebben nog een extra boost nodig", geeft Van Diest aan. "Zo ook de jonge zeer talentvolle Sam Ace en Celeste Copini die dit jaar op de stage hun opwachting zullen maken. Vorig jaar nog stond bijvoorbeeld Sam Ace nog bij mij op de stage te kijken. Door haar een podium te bieden en de weg te wijzen heeft zij inmiddels al op diverse festivals en clubs in binnen en buitenland mogen draaien. Daar ben ik best trots op, er is vrouwelijk talent zat!"

Dit jaar brengt de Bredase, naast de DJ's ook de winnares van een door haar georganiseerde contest mee naar het festival. "Ik vind het belangrijk dat wij elkaar inspireren en ik geniet ervan om talenten anderen de weg te wijzen." De vrouwelijke DJ's die optreden worden begeleid door een vrouwelijke MC. 

DINA van Diest

Inmiddels is DINA geen onbekende meer in het DJ wereldje. Zij is regelmatig te zien op evenementen in binnen en buitenland, waaronder Mexico (Dreamfields), Curaçao (The Flying Dutch) en onder andere Dubai (Atlantis the Palm). Na een aantal jaren te hebben gedraaid en te hebben geproduceerd wil DINA nu ook anderen inspireren en jong talent de weg wijzen in wereldvan de dance.

Line up:
Rumble Bee (contest winnares), Celeste Copini, Sam Ace, Elaine, Aizy, DINA van Diest, Nicky Louwers, Kim Kaos en MC Sarah Fall