Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

BMW-bestuurder rijdt asociaal over A16 naar Belgische grens

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Een bestuurder van een BMW heeft gisteravond op de A16 tussen Zwijndrecht en de Belgische grens asociaal rijgedrag vertoond. Een andere bestuurder is door hem met een vuurwapen bedreigd. De man kon over de Belgische grens aangehouden worden. 

De politie in Zwijndrecht kreeg gisteravond diverse meldingen van bestuurders over een BMW. Deze reed op de A16 en vertoonde asociaal rijgedrag. Een andere bestuurder probeerde hem hier op aan te spreken, maar werd vervolgens bedreigd met een vuurwapen. Daarna reed de BMW-rijder door. 

De man werd in eerste instantie niet gevonden. Het kenteken stond geregistreerd in het ANPR-systeem, waardoor de politie kon volgen waar hij naartoe reed. De Belgische politie werd geïnformeerd. Bij het passeren van de grens werd hij in de gemeente Brasschaat aangehouden. 

In de auto werd een nep vuurwapen, een wapenstok en verdovende middelen gevonden. Deze werden allemaal in beslag genomen. Een 25-jarige bestuurder is aangehouden. De Belgische politie stelt verder onderzoek in.