Afbeelding
Foto: The Voice Senior/RTL

Ulvenhoutse Steve zingt sterren van de hemel bij The Voice Senior

Door: Bregje Kop Algemeen

ULVENHOUT - De Ulvenhoutse Steve Yocum is vrijdagavond te zien in het tweede seizoen van RTL's 'The Voice Senior'. Of hij door is, is nog even geheim. Wij spraken hem alvast. 

Steve, jij bent een van de kandidaten van The Voice Senior. Maar wie is Steve eigenlijk?

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Steve Yocum en ik ben geboren in de Verenigde Staten. Sinds 1997 woon ik samen met mijn vrouw in Ulvenhout. Ik heb twee zoons. De ene woont in Breda en de ander in Ulvenhout. 

Sinds wanneer ben je actief in de muziek?

Al z'on vijftig jaar! Ik ben een tijd lang bandleider geweest bij Walt Disney in Florida. Ik ben al sinds 1968 professioneel bezig met muziek. Ook ben ik bandleider bij evenementen zoals jazzfestival in Breda. Dat vind ik echt heel leuk om te doen. 

Heel wat ervaring dus! Waarom heb je besloten mee te doen aan The Voice Senior?

Ik heb het programma vorig jaar gekeken. Ik kijk eigenlijk al dat soort programma's. Mijn familie zei dat The Voice Senior echt wat voor mij was. Dus daarom heb ik me uiteindelijk opgegeven. 

Je hebt al vaak op een podium gestaan. Was je voor The Voice Senior dan nog zenuwachtig?

Ja, ik was eigenlijk best nerveus. Dit was een hele nieuwe ervaring voor me. 

Wat zou je doen als je het programma wint?

Als ik zou winnen zou ik heel blij zijn, maar ik wil vooral gewoon doorgaan in de muziek. Een programma als The Voice Senior is mooi, omdat het veel mensen kan laten zien wat je doet. Vooral op mijn leeftijd is dat heel fijn.