Het huis aan de Bilderdijkstraat waar Megan samen met haar moeder woonde.
Het huis aan de Bilderdijkstraat waar Megan samen met haar moeder woonde. Foto: Tom van der Put

Verdachte steekincident Megan 90 dagen in voorlopige hechtenis

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - De minderjarige verdachte van het steekincident in de Bilderdijkstraat waarbij de 15-jarige Megan te overlijden kwam, blijft negentig dagen in voorlopige hechtenis zitten. Dat is donderdagmiddag bekend geworden tijdens een zitting van de strafraadkamer. 

Het is uitzonderlijk dat een minderjarige het proces in gevangenschap moet afwachten. "Gezien de ernst van dit specifieke feit en de manier waarop het ingrijpt in de maatschappij, is er in dit geval gekozen voor een voorlopige hechtenis van 90 dagen", aldus een persrechter van rechtbank Zeeland-West-Brabant. 

De volgende stap in het proces is de pro-formazitting. Deze vindt plaats op 22 november. "Tijdens deze zitting wordt er niet naar de inhoud gekeken, maar vooral naar de stand van zaken in het onderzoek." Ook zal dan opnieuw gekeken worden naar de voorlopige hechtenis. 

Relationele sfeer

Op 20 augustus maakte een woordvoerder bekend dat het steekincident in de relationele sfeer zou hebben plaatsgevonden. Het slachtoffer, Megan, en de 16-jarige verdachten zouden bij elkaar op school hebben gezeten.