Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs

Taxikeurmerk Breda vanaf vandaag in uitvoer

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - In Breda gelden vanaf vandaag nieuwe regels voor het taxivervoer. Zo mogen alleen taxichauffeurs met het Bredase kwaliteitskeurmerk en de Bredase taxivergunning het taxivervoer aanbieden op de openbare weg en taxistandplaatsen: de zogeheten opstapmarkt. Volgens de gemeente is dit een volgende stap naar een 'kwalitatief goed en veilig taxivervoer'. 

Inmiddels hebben 123 chauffeurs zich aangemeld voor het taxikeurmerk. Bredase keurmerktaxi's zijn te herkennen aan het unieke keurmerknummer en het Kwaliteitskeurmerk-logo op het (vanaf begin 2020) verplichte taxidaklicht. Naast het keurmerk blijft de gemeente Breda ook inzetten op de taxi- stewards die iedere zaterdagavond/nacht aanwezig zijn op de standplaats Nieuwe Prinsenkade om het taxivervoer in goede banen te leiden. 

Volgens de gemeente zijn de belangrijkste kenmerken van een taxi chauffeur die het keurmerk draagt dat hij de weg kent, korte ritten rijdt en gastvrij en representatief is. "De chauffeurs zijn één van de visitekaartjes van de stad Breda; het is belangrijk dat zij gastvrij en betrouwbaar zijn."