Foto: Shutterstock

Een broodje halen na het stappen? Vanaf vanavond zijn de eetzaken langer open

BREDA - De broodjeszaken in het centrum van de stad zijn vanaf vanavond langer open. De gemeente is akkoord gegaan met een proef waarbij de zaken een kwartier langer openblijven. De bedoeling is dat de ruimere openingstijden ervoor zorgen dat de zaken meer tijd hebben om iedereen te helpen, en dat er minder onrust ontstaat buiten op straat omdat mensen hun bestelling buiten op moeten eten. 


Een geleidelijke, rustige uitstroom van bezoekers uit de stad aan het einde van een drukke stapavond. Dat is wat de gemeente Breda graag wil bereiken. Eén van de manieren om dat doel te bereiken is de proef met de verlengde sluitingstijd van de broodjeszaken. En die gaat vanavond van start. 

De verlengde sluitingstijd was al langere tijd een wens van de broodjeszaken. De cafés gaan om 04.00 uur dicht, en de broodjeszaken moeste om 4.30 uur sluiten. Dat was niet genoeg tijd om alle klanten te helpen én nog tijd te hebben om de klanten hun bestelling binnen op te laten eten. De drukte zorgde vaak voor chaos en ruzies. Door de sluitingstijd met 15 minuten te verzeten ontstaat er meer ruimte klanten van eten te voorzien en de zal de uitstroom geleidelijker gaan. Hierdoor zullen naar verwachting minder openbare orde verstoringen ontstaan.

Hanneke Marcelis

FOTOSERIES