Bredanaren zetten zich in voor een schonere stad.
Bredanaren zetten zich in voor een schonere stad. (Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl)
fotoalbum

Bredanaars zetten zich in voor schonere stad tijdens World Clean Up Day

  algemeen

BREDA - Heb je vandaag al die mensen met prikkers zwerfafval zien opruimen? In het kader van World Clean Up Day gingen vele Bredanaars de straat op. Op diverse locaties in Breda is er flink geruimd. Zo ook in het centrum en in Princenhage. 


Trashhunt
Tussen half tien en tien uur 's ochtends verzamelden zich tientallen deelnemers bij Jan en Alleman in het cenrtrum. Vanuit daar konden zij kiezen om mee te doen aan de trashhunt of om met Bootje Varen het afval uit de singels te vissen. De 'trashhunters' maakten de straten in de omgeving van de Haagdijk/Haagweg schoon. De organisatie koos voor deze straten omdat dit de meeste vervuilden van Breda zijn. 

Ook vaarden er twee boten van Bootje Varen Breda door de singels. Met schepnetten konden deelnemers de singels schoon 'vissen'. Ringen, grijpers en afvalzakken werden door de gemeente beschikbaar gesteld. Aan het einde werden er prijzen uitgereikt voor degene die het meeste, het raarste, het waardevolste of het grootste afval heeft opgeruimd.

Princenhage
Net als vorig jaar is Team pLESStic! tussen 10.00 en 15.00 uur aanwezig op de Haagsemarkt in Princenhage. Opruimheld Cato heeft daar samen met buurtgenoten en wethouder Greetje Bos de straten van Princenhage schoner gemaakt door het zwerfaval op te rapen. Cato is niet de enige in Princenhage. Marjolein en Liesbeth, bewoners van de Heuvel en Princenhage, gaan van adres naar adres lopen. Samen met een groep van vijf vrienden en kinderen gaan zij van huis naar huis tot zij bij het laatste huis van de vriendengroep zijn. Om 13.00 uur werden de handen uit de mouwen gestoken. Rond 15.00 uur eindigen de ruimers op het Bareel. 

Centrale verzamelplek
Het Sonsbeeckpark is vandaag de centrale verzamelplek voor het zwerfaval. Daar wordt vanmiddag om 16.00 uur bekend gemaakt hoeveel afval er is verzameld. De Gemeente zal die middag een extra ophaalronde in het Sonsbeeck te organiseren.

Hanneke Marcelis
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief