Een optreden tijdens HBO intro op Breepark
Een optreden tijdens HBO intro op Breepark

Breepark maakt zich op voor HBO Intro Festival: drie podia en zo'n 4000 bezoekers

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Morgen om 17.00 uur is het zo ver. Dan barst op Breepark het HBO Intro Festival los. De organisatie verwacht weer zo'n vierduizend eerstejaars op het festivalterrein te mogen verwelkomen. "De weersvoorspelling werkt niet helemaal mee. Maar dat weerhoud de studenten er vast niet van om er een mooi feestje van te maken", aldus Ruud Walenberg namens de organisatie.

Lange tijd was het HBO Intro Festival in de Bredase binnenstad te vinden. Maar daar kwam enkele jaren geleden een einde aan. Sindsdien heeft het HBO Intro Festival een nieuwe thuisbasis: Breepark. Op het festivalterrein zijn de voorbereidingen al uitgebreid gaande, om morgen weer een spetterende editie van het feest neer te kunnen zetten voor zo'n 4000 duizend eerstejaars. 

Podia

Het Intro Festival bestaat uit een festivalterrein met drie podia. Een hoofdpodium, een kleiner tweede podium en een podium waarvoor de studentenvereniging de verantwoordelijkheid dragen. Daar draaien veel 'resident' DJ's van kroegen uit Breda. Maar het Intro Festival is meer dan alleen muziek en podia. Er zit ook een uitgebreide infomarkt bij én alle studentenverenigingen presenteren zich. "Op de infomarkt staan allerlei commerciële en niet-commerciële partijen die interessant zijn voor studenten." Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die bijbaantjes hebben voor studenten, of aan het populaire Swapfiets. "En natuurlijk hebben ook de studentenverenigingen hun eigen plek. Zij hebben ook de ruimte om iets ludieks te doen en iets leuks van zichzelf te laten zien. Dat is een mooie plek voor de eerstejaars om het aanbod aan verenigingen te zien."

Bezoekers

Wie langs wil komen, hoeft niet diep in de buidel te tasten. De toegang is gratis. Wel móet je eerstejaars student zijn. Voor degenen die vanaf het station naar Breepark moeten reizen, zijn speciale pendelbussen geregeld. "Die rijden niet alleen heen, maar ook terug naar de stad. Want het Intro Festival eindigt om 23.00 uur. Maar ik kan me voorstellen dat het voor veel studenten nog niet het eindstation is. In de stad zijn verschillende afterparty's. Zo werken we daarbij onder andere samen met proost. Dus op Breepark is het vanaf 23.00 uur stil, maar in Breda kunnen de eerstejaars het feestje gewoon doorzetten."