De Bredase dj is gecoverd door een Engelse artiest.
De Bredase dj is gecoverd door een Engelse artiest.

'Be Yourself' van Bredase dj Boris Smith gecoverd door Engelse artiest

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Dat de Bredase dj Boris Smith een rijzende ster is, dat wisten we natuurlijk al lang. Maar nu heeft de Engelse artiest Youngr hem ook opgepikt. De muzikant maakte een eigen versie van een van de nummers van de dj. Met succes, de cover is al duizenden keren bekeken en geliket. 

Smith behaalde in 2018 de top 50 met zijn nummer 'Be Yourself', die hij maakte met de Zuid-Afrikaanse groep GoodLuck. Destijds zorgde 3FM-dj Rob Janssen ervoor dat het nummer op de playlist terecht kwam. Toen ging het hard. Het nummer kwam op plek 42 in de top 50 terecht. Daarnaast werd de plaat in het thuisland van Goodluck, Zuid-Afrika, uitgeroepen tot beste popalbum van het jaar. In juni van dat jaar werd het nummer ook door stadsbeiaardier Paul Maassen vanaf de Grote Kerk gespeeld. Daarna bleef het redelijk stil, tot nu. 

De versie die Youngr maakt van 'Be Yourself'. (Tekst gaat verder na video)
 

De Engelse artiest Youngr, de artiestennaam van Dario Darnell, plaatste maandag zijn eigen versie van het nummer op zijn Instagram en YouTube. Hij hoorde het nummer voor het eerst toen hij in Zuid-Afrika was. "Ik ben verliefd geworden op het verhaal en de boodschap van het lied", zo schrijft hij in het onderschrift op Instagram. Hij heeft zelf ook tijd doorgebracht in de studio met GoodLuck, waarna hij besloot zijn eigen versie van het lied te maken. Youngr speelt bijna alle instrumenten zelf, maar maakt daarbij ook veel gebruik van ingespeelde loopjes. In 2018 heeft hij zijn kunsten al eens laten zien op Pinkpop. 

De Instagrampost van Youngr. (Tekst gaat verder na post)

De muzikant heeft op zijn Instagram bijna 550.000 volgers en op zijn YouTube 45.000 abonnees. Dat is terug te zien in de grote hoeveelheid views. De cover werd op Instagram duizenden keren en op YouTube honderden bekeken. Heugelijk nieuws voor de Bredanaar. Hij plaatste dan ook een bedankje op zijn eigen account. 'LOVE IT. Thanks man!!!', is er in het onderschrift van zijn bericht op Instagram te lezen. 

De Instagrampost van Boris Smith. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@youngr_music LOVE IT! ?? @goodlucklive & @djborissmith - Be Yourself (Youngr Bootleg) ??thanks man!!! ????

Een bericht gedeeld door BORIS SMITH (@djborissmith) op