Fietsenstalling Belcrumzijde station Breda 2015
Fietsenstalling Belcrumzijde station Breda 2015 Foto: Wijnand Nijs

NS test nieuwe in- en uitcheckzone voor fietsenstalling Belcrum

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Reizigers die hun fiets in de stalling aan de Belcrumzijde van NS Station Breda zetten, hoeven niet langer meer in de file te staan in de spits. Tenminste, als de nieuwe test van NS slaagt. 

Vanaf maandag test NS een nieuwe in- en uitcheckzone waarmee fietsers de fietsenstalling in en uit kunnen rijden zonder langs een medewerker te hoeven gaan. Zij kunnen namelijk gratis een tag op hun fiets krijgen waarmee ze makkelijk in- en uitchecken. Als de test in Breda slaagt kan NS deze techniek landelijk gaan gebruiken. Wethouder Greetje Bos rijdt maandagochtend 10.30 uur als eerste met een tag op haar fiets de stalling uit.

NS Fiets InnovatieLab

Meer dan de helft van alle reizigers komt met de fiets naar het station. NS verwacht dat dit aantal gaat stijgen. Ook het aantal OV-fietsritten voor het laatste stukje van de reis groeit ieder jaar. Om deze groei op te vangen en te versnellen heeft NS het NS Fiets Innovatielab bedacht. Hierbij worden nieuwe technieken en innovaties getest. De in- en uitcheckzone is daar een voorbeeld van.