Joris en Johan van Hartje Ginneken
Joris en Johan van Hartje Ginneken (Foto: Hanneke Marcelis)

Hartje Ginneken 2020 nu al in de maak: 'Onze jubileumeditie wordt echt speciaal'

BREDA - De meeste bezoekers van Hartje Ginneken zijn vandaag nog aan het bijkomen van de editie van dit jaar. Maar Johan en Joris, die ook wel de 'Godfathers' van het festival worden genoemd door de rest van het team, zijn alweer weken bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. En zodra ze daarover beginnen te vertellen, glinsteren hun ogen van enthousiasme. "Het wordt echt bijzonder. Dat beloven we."


Dat Hartje Ginneken een doorslaand succes is, hoef je inwoners van het Ginneken niet te vertellen. Gisteren stonden er weer 7000 bezoekers op een stampvol Schoolakkerplein te genieten van de vierde editie van het wijkfeest. "Dat is prachtig om te zien. Hartje Ginneken is echt een feestje, en met een line-up met onder andere André Hazes en Tino Martin hebben we echt weer toppers in huis gehaald", vertelt Johan trots. Samen met Joris vormt hij het duo dat aan de wieg staat van Hartje Ginneken.

Hartje Ginneken is een bijzonder festival. Waar veel festivals kiezen voor grote, handige evenemententerreinen, houdt Hartje Ginneken vast aan het Schoolakkerplein. Dat betekent dat het feest midden in de wijk plaatsvindt, en dat het evenement ook niet groter kan groeien dan de 7000 bezoekers die ze nu verwelkomen. En dat is ook precies wat de organisatie wil. "Hartje Ginneken is een wijkfeest. Het hoort in het Ginneken, dat is wat het uniek maakt. We zouden nooit uitwijken naar een andere plek. Want dan verlies je die sfeer die Hartje Ginneken maakt tot wat het is." Maar dat het evenement niet meer kan groeien qua grootte, betekent niet dat de organisatie stil is gaan zitten. Want volgend jaar vindt de 5e editie plaats. En dat jubileum moet goed gevierd worden, beamen Johan en Joris.

Speciaal

"De bezoekers zijn nu met hun hoofd nog bij de editie van dit jaar. Maar wij zijn alweer weken bezig met de line-up voor volgend jaar. Want dat die 5e editie er komt, dat is een zekerheid", glundert Joris. "Ja, die wordt sowieso heel speciaal. Dat beloven we", voegt Johan eraan toe. Maar wát die editie zou zo speciaal gaat maken. Daarover houden de twee de lippen stijf op elkaar. Want de plannen worden nog gesmeed, en alles moet nog even een verrassing blijven. Maar dat de dromen van de twee groot zijn, dat is geen geheim. "Onze eerste droom was Guus Meeuwis naar het Ginneken halen. Nou, dat is gelukt. Als ik nu een grote droom zou moeten noemen, dat is dat sowieso Robbie Williams." Joris reageert er lachend op. "Ja, dat is zijn droom hè. Niet perse die van ons allemaal." Maar Johan ziet het helemaal zitten. "Dat zou toch gaaf zijn. Dat is toch een wereldartiest. Dus ja, wie weet!"

Hanneke Marcelis

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief