Een Buurauto bij het station in Breda
Een Buurauto bij het station in Breda (Foto: Buurauto)

Zelfrijdende deelauto rijdt binnenkort door De Drie Hoefijzers

BREDA - Heb jij weleens een zelfrijdende auto zien rijden? Wie even geduld heeft, kan er heel dicht bij huis één spotten. Namelijk in de wijk vlak bij het station: De Drie Hoefijzers. Daar start eind oktober 2020  een proef met de eerste zelfrijdende elektrische deelauto van Nederland. 


De Buurauto-NOOM. Dat is de naam van de eerste, zelfrijdende elektrische deelauto van Nederland. En die wordt vanaf eind oktober 2020, voor acht maanden lang, getest in de wijk de Drie Hoefijzers. Deze auto wordt gedeeld met andere inwoners en is te 'bestellen' via een app.

Hoe het initiatief precies gaat werken, wordt op woensdag 18 september verteld aan de bewoners van de wijk. Tijdens een informatieavond wordt ingegaan op hoe de Buurauto-NOOM werkt, en op de regels die verbonden zijn aan de proef. Zo wordt onder andere toegelicht wie er tijdens de proef van de auto gebruik kunnen maken. Omwonenden hebben een brief ontvangen waarin vermeldt staat hoe zij zich voor de avond aan kunnen melden.

Duurzaam

De gemeente zet met deze auto in op duurzame mobiliteit. Meer deelauto's in de stad betekent minder blik in het straatbeeld. Buurtauto -  NOOM is een gezamenlijk initiatief vanuit de gemeente Breda, SmartwayZ.NL en Buurauto. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief