Wethouder Greetje Bos neemt de eerste tag in gebruik.
Wethouder Greetje Bos neemt de eerste tag in gebruik. (Foto: Perry Roovers)
Fotoalbum

NS neemt nieuwe in- en uitcheckzone fietsenstalling Belcrum in gebruik

  algemeen

BREDA - Sta jij wel eens in de file tijdens de spits bij de fietsenstalling aan de Belcrumzijde van het station? Daar komt vanaf vandaag, hopelijk, verandering in. Vanochtend is een test van NS, waarbij fietsers met een tag makkelijk in en uit kunnen checken, in gebruik genomen.


De NS test een nieuwe in- en uitcheckzone waarmee fietsers de stalling in en uit kunnen rijden zonder langs een medewerker te hoeven gaan. Met een gratis tag op hun fiets wordt het in- en uitchecken makkelijk gemaakt. Vanochtend werd het startsein voor de test gegeven. Om 10.30 uur nam wethouder Greetje Bos als eerst zo'n tag in gebruik. 

NS Fiets Innovatielab
Wanneer de test slaagt, gaat de NS deze techniek landelijk gebruiken. Met deze techniek hoopt het vervoersbedrijf de groei van fietsers op te vangen. Meer dan de helft van de reizigers komt met de fiets naar het station. Er wordt verwacht dat dit gaat stijgen. Ook het gebruik van de OV-fietsen stijgt. Om de groei op te vangen en te versnellen heeft NS het NS Fiets Innovatielab bedacht. Hierin worden nieuwe technieken en innovaties getest. De in- en uitcheckzone is daar een voorbeeld van.

Het in- en uitchecken gaat als volgt:

De tag wordt op de zijkant van de fiets geplakt. 

Je OV-kaart scannen bij de medewerker is niet meer nodig.  

Het poortje scant de tag en de fiets is in/uitgecheckt.