De lekkage aan de trein na de botsing met een graafmachine.
De lekkage aan de trein na de botsing met een graafmachine. (Foto: Perry Roovers)

Hele dag chaos op het spoor rondom Breda door aanrijding en storingen

  algemeen

BREDA - De spoorkaart van de NS laat al heel de dag een bijna leeg beeld zien. Geen problemen, geen storingen. Behalve bij Breda. Daar trekken rode en oranje lijnen de aandacht. Al de hele dag zijn er diverse verstoringen op het spoor. Daarnaast vond er aan het begin van de middag een aanrijding plaats met een graafmachine. 


Het begon vanochtend met een seinstoring tussen Prinsenbeek en Lage Zwaluwe. Daardoor reden er minder treinen dan gebruikelijk. Deze storing loste redelijk snel op, maar kort daarop volgde alweer de volgende storing. Hierdoor reden er tussen Lage Zwaluwe en Breda minder treinen, van en naar Breda geen internationale treinen en tussen Rotterdam en Breda minder Intercity's direct. 

Het normale treinverkeer was na de storing nog niet hervat of het volgende gebeurde alweer. Rond het middaguur kwam een graafmachine met een trein in aanrijding op de Spoorstraat. De trein liep hierbij ernstige schade op. Aan de hydrauliekslang ontstond een lekkage, waardoor er vloeistof uit het voertuig lekt. Daarnaast zijn bij bijna alle deuren de trapjes krom. Passagiers zijn overgestapt naar een andere trein, die hen naar Rotterdam bracht.

De gevolgen van de aanrijding zijn groot. Tot 16.30 uur rijden er geen treinen tussen Dordrecht en Breda. Op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda rijden door het ongeval ook geen treinen. Zelfs internationaal is er iets van te merken. Tussen Noorderkempen (BE) en Breda rijden tot 16.00 uur geen internationale treinen. 

Daar houdt het niet bij op. Op het spoor tussen Breda en Tilburg is eveneens een verstoring van de treindienst. Dit komt door een defecte trein. Deze storing gaat ook tot 16.30 uur duren. Reizigers moeten rekenen op een extra reistijd van vijftien minuten.

Fietsenstalling

Het is dus geen goede dag voor reizigers van en naar Breda. En waarschijnlijk zal ook de avondspits nog last hebben van alle problemen op het spoor. Dat terwijl de dag op het station juist heugelijk begon, met de opening van de nieuwe in- en uitcheckzone voor fietsers. Die zone moet de lange rijen voor de fietsenstalling tegengaan.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief