Foto: Perry Roovers

Inzamelingsactie voor ouders van doodgestoken Megan: 'Geld nodig voor kosten uitvaart en nieuwe keuken'

BREDA - Vrienden van de ouders van de doodgestoken Megan (15) zijn een inzamelingsactie gestart. Zij willen de ouders van het meisje financieel steunen door onder andere de kosten van de uitvaart te dekken. Ook willen zij geld inzamelen voor een nieuwe keuken.


Het is inmiddels ruim drie weken geleden dat de 15-jarige Megan door een klasgenootje werd doodgestoken in haar eigen woning aan de Bilderdijkstraat in Breda. Zeshonderd mensen kwamen naar de herdenkingsdienst bij Zuylen, er werd een herdenkingsmoment georganiseerd op de school van Megan en bij haar basketbalvereniging. 'Stuk voor stuk respectvolle, emotionele en mooie momenten', laten vrienden van de ouders van Megan weten in een gezamenlijke brief. Maar wel bleven de Sandra en Leo, de ouders van Megan, achter met een kostenpost van 25.000 euro. "Alle reserves en spaarcenten moeten worden aangesproken om de kosten te betalen. Een stabiel financiële situatie verandert zo ineens in een stressvolle en onzekere toekomst." 

Ook is er nog een andere grote kostenpost voor de ouders. De moeder van Megan heeft namelijk besloten om in haar huidige woning te blijven wonen. Ondanks de afschuwelijke gebeurtenis die daar plaatsvond, wil Megan's moeder de herinneringen die ze aan haar dochter heeft in het huis koesteren. Maar er moet wel een nieuwe keuken in worden geplaatst, zoals 'iedereen zal begrijpen'. Om de ouders van Megan te helpen met deze twee grote kostenposten, zijn goede vrienden een inzamelingsactie gestart. "Hiermee willen we het enorme leed van Leo en Sandra een beetje verzachten."

De ouders van Megan zijn op de hoogte van de doneeractie. En ondanks dat zij zich hier ongemakkelijk bij voelen, zijn zij enorm blij dat de inzamelingsactie is opgezet. Doneren kan via NL64 RBRB 0782 9994 68 t.n.v. Leo von Jaroschka Pohl. Deze rekening die op naam van beide ouders van Megan staat, is speciaal voor de actie in het leven geroepen. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief