André Kuipers opent peperdure Winford Academy in Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

André Kuipers opent peperdure Winford Academy in Breda

BREDA - In het pand tegenover het centraal station is gisteren officieel de Winford Academy geopend. De eer was aan astronaut André Kuipers om samen met enkele leerlingen van de priveschool de academy officieel te openen.


In de stralende zon werd gisteren de Winford Academy officieel geopend. André Kuipers verrichte de starthandeling, en gaf de kersverse leerlingen van de school een college over wetenschap, techniek en ruimtevaart.  "Hier zitten onze toekomstige technici en wetenschappers. Zij zijn in de toekomst heel hard nodig om de mensheid vooruit te brengen en oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarvoor we staan met onze planeet. Met mijn verhaal over ruimtevaart laat ik zien dat techniek overal in zit en dat wetenschap heel leuk is", aldus de astronaut.

De Winford Academy is een priveschool. De school biedt onderwijs op maat op mavo, havo en vwo-niveau. Leerlingen zitten er in kleine klassen en krijgen dus intensieve begeleiding. Om lessen te volgen aan de Winford Academy moet wel diep in de buidel worden getast. Het schoolgeld voor één jaar varieert van net geen 20.000 euro tot een kleine 30.000 euro.

Jos van Peperstraten is aangesteld als directeur van de Bredase Winford Academy. Hij vertelt: "We bieden volledig onderwijs op maat, geheel volgens de nieuwste inzichten van de VO-raad. Techniek en wetenschap komen in alle schoolrichtingen terug. Daarom vinden we het geweldig dat André Kuipers zijn kennis met onze leerlingen komt delen."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief