Foto: BredaVandaag

Stadsenquête in de bus? Breda vraagt mening van 30.000 inwoners

BREDA - Komende weken valt er bij 30.000 inwoners van Breda een enquête op de mat: de stads- en de buurtenquête. Daarmee wil de gemeente een goed beeld krijgen van wat er leeft in de stad. 


30.000 Bredanaars kunnen komende weken een uitnodiging op de mat verwachten om deel te nemen aan de buurt- en stadsenquête. Daarin worden vragen gesteld over onder andere de woonomgeving, veiligheid, gezondheid, dagelijkse activiteiten, afval en onderhoud van de stad.  "Het is belangrijk om als gemeente in verbinding te blijven met wat Bredanaars ervaren en vinden", legt wethouder Boaz Adank uit. "Zo kunnen we bepalen of een ingezette koers effect heeft. We peilen dus regelmatig wat mensen vinden van verschillende onderwerpen. Hoe meer inzicht wij hierin hebben, hoe beter wij onze dienstverlening en uw belastinggeld zo goed mogelijk kunnen inzetten." 

Enquête 2018

De resultaten van de enquêtes zijn online te vinden. Zo bleek vorig jaar dat 81 procent van de inwoners van Breda zich gelukkig voelen en dat 70 procent (heel) trots is op Breda. Wel had ruim 30 procent van alle inwoners last van geluidshinder door verkeer. Ook bleek de overlast van evenementen en van bedrijven te zijn toegenomen. De belangrijkste uitkomsten van de enquete van 2019 is begin 2020 online te vinden via www.breda.nl/onderzoeken

Deelnemers aan het onderzoek zijn geselecteerd via een steekproef. Meedoen aan het onderzoek is vrijwillig.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief