Foto: Bastiaan Musscher

Stichting Rolerisuit kan kapotte bus vervangen dankzij donatie van 10.000 euro

BREDA - Stichting Rolerisuit zet zich al jaren in om zovele mogelijk mensen met ene beperkte mobiliteit mee op pad te nemen. Maar recentelijk kreeg de stichting een domper te verwerken: één van de bussen ging kapot. En die bus vervangen is een dure aangelegenheid. Gelukkig voor de stichting bood de vriendenloterij uitkomst. Rolerisuit werd gekozen tot Club van de week en kreeg een donatie van 10.000 euro.


Blijdschap. Dat is wat overheerst bij Joop Jansen, voorzitter van Stichting Rolerisuit. Zijn stichting kreeg een bijdrage van 10.000 euro van de Vriendenloterij. En dat mooie bedrag kon de stichting meer dan goed gebruiken. "We zijn gigantisch blij met dit bedrag! Onlangs is een van onze bussen uitgevallen. Hij was zo goed als klaar voor de sloop en moest dus vervangen worden, maar daar hadden we geen geld voor. We hebben ons toen opgegeven voor Club van de Week en zijn het nog geworden ook! We gaan het geld gebruiken om het laatste stuk van de bus te betalen, zodat we kunnen blijven rijden."

'Club van de Week'
Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: het verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.
 
Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel 'Club van de Week' en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

FOTOSERIES