Een Koninklijke onderscheiding
Een Koninklijke onderscheiding

Bredanaars Willem Verkleij en Jacob Klootwijk verrast met Koninklijke onderscheiding

BREDA - Bredanaars Willem Verkleij en Jacob Klootwijk hebben vanmiddag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Verkleij werd verrast in Het Jagthuijs in Ulvenhout, terwijl Klootwijk de onderscheiding kreeg bij de KMA.


Willem Verkleij zet zich al decennia lang in voor verschillende Bredase organisaties. Zo is al sinds 1963 bestuurslid en voorzitter van hockeyvereniging BH&BC Breda. Ook is hij vele jaren actief geweest als vrijwilliger bij de Stichting Jazzfestival en bij de vereniging vrienden van Breda's Museum en stichting Cultuurbelangen Breda's Museum. Daar was hij ook voorzitter van.

KMA

Tijdens de 15e editie van de Army Regatta op de KMA werd ook Bredanaar Jacob Klootwijk verrast met een onderscheiding. Hij is, net als Verkleij, voortaan Ridder in Orde van Oranje Nassau. Klootwijk is sinds 1983 vrijwilliger bij de Cadetten Roei- en zeilvereniging. Ook was hij vrijwilliger bij het ROC Vitalis College en Humanitas Eindhoven. Tijdens de Army Regatta werd ook de Oosterhoutse Theo Levöleger verrast met een onderscheiding. Hij mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen vanwege onder andere zijn inzet bij de Zuidelijke Roeibond, Zorginstelling Senioren Collectief, het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg en (net als Klootwijk) de Caddetten Roei- en Zeilvereniging Dudok van Heel.

FOTOSERIES