De Bredanaren wisten niet van de Utrechtse ploeg te winnen. Foto: Peter Visser
fotoalbum

NAC speelt in eigen huis gelijk tegen Jong FC Utrecht

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - NAC Breda wist gisteravond niet te winnen van Jong FC Utrecht. De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. Dit was het eerste thuisduel dit seizoen dat de Bredase ploeg niet won.

Jong FC Utrecht trapte de bal in het Bredase stadion af. In de vijfde minuut was daar al een kans voor Breda. Monsalve duikt bij een corner op de eerste paal en kopt tegen het doel. De Utrechtse keeper De Keijzer kan deze bal helaas redden. Ook in de twaalfde minuut komt Monsalve weer gevaarlijk uit de corner, maar hij kopt over. De gehele eerste helft combineert NAC er lustig op toe, maar zonder resultaat.

De scherpte in de afronding en laatste pass mist. Een poging van Ivan Ilic komt recht in de handen van De Keijzer terecht. Ook een hoekschop van NAC in de 27e minuut blijft voor het doel hangen. In de 39e minuut gaat de bal lang rond bij NAC, op zoek naar ruimte voor een schot. Noblejas trapt, maar mikt over het doel. De Utrechtse speler Mamengi ontvangt op de valreep nog een gele kaart. Met een gelijkspel gaan de ploegen de rust in.

Vele pogingen
Dezelfde elf spelers van NAC keren terug op het veld. Bij de Utrechtse ploeg vindt een wissel plaats. In de 47e minuut speelt NAC een gevaarlijke corner maar zonder succes. De Bredase ploeg claimt hands van Jong FC Utrecht in de zestien, maar de scheidsrechter wuift het weg. Een nieuwe poging doet zich voor in de 51e minuut. Luka Ilic probeert het van een afstand. Hij krult de bal richting de verre hoek, maar de poging gaat naast. Diezelfde minuut wordt het even gevaarlijk na een fout achterin bij NAC. Het levert een corner op en een gele kaart voor Riera, die tijdens de aanval een overtreding beging. De Bredase keeper Olij moet in actie komen als Van Anholt wordt verrast. Gelukkig weet hij de bal tegen te houden.

Na een woordenwisseling krijgen Monsalve en Arweiler in de 56e minuut een gele kaart. Een paar minuten later krijgt Velanas van Jong FC Utrecht rood. Hierna speelt de Utrechtse ploeg verder met tien man. Brood besluit El Allouchi te wisselen met Filipovic en Ivan Ilic met Van Hooijdonk. In de 67e minuut doet Filipovic gelijk een poging, maar mikt over de lat.

Een paar minuten later wurmt Luka Ilic zich langs de tegenstander en geeft hard voor, maar de bal gaat via een verdediger net naast. In de 70e minuut vindt er een wissel bij Utrecht plaats. Noblejas trapt in de 75e minuut tegen de lat aan. Een minuut later gaat een kopbal van Stokkers rakelings naast. Opnieuw doet Luka Ilic een poging, maar deze gaat recht in de handen van de Utrechtse keeper. In de 81e minuut wordt Verschueren vrijgespeeld en kan hij uithalen, maar ook hij schiet over. Op de valreep vindt er nog een wissel plaats bij NAC: Kudimbana komt er in voor Riera. Er wordt zes minuten blessuretijd toegevoegd aan de wedstrijd, maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd eindigt in 0-0.

Frustratie
Het was zowel voor de spelers als trainer Ruud Brood een frustrerende avond . "Als je statistisch zoveel mogelijkheden krijgt en je staat op 0-0, dan is dat natuurlijk frustrerend. We startten goed. We hadden ook de mogelijkheden en de kansen", aldus de trainer tegen NAC.nl. De Bredase ploeg had 31 voorzetten om een goal te maken. "Daar moeten we eigenlijk veel meer uithalen. We moeten wat meer overzicht houden en dat hebben we niet gedaan." De mooiste kansen zijn volgens de trainer om zeep geholpen. "We hadden scherper moeten zijn voor de goal en beter in de voorzetten moeten zitten. Daar zijn vanavond steeds verkeerde keuzes in gemaakt."

Middenvelder Arno Verschueren stemt daar tegenover NAC.nl mee in.  "Ongelofelijk hoeveel kansen we krijgen. We moeten er daar eigenlijk gewoon eentje van scoren. Nu maken we het onszelf moeilijk en dan blijft die goal uit. Dan blijven we een beetje struikelen. Dat moeten we anders doen." Toch denkt de speler dat de ploeg niet slecht speelde. "We hebben genoeg kansen bij elkaar gespeeld, maar een van die ballen moet er dan wel in. Die eerste bal moest er in en dat gebeurde niet. Ik denk dat we daardoor gewoon onszelf uit de wedstrijd speelden. Dan zijn we slordig en moeten we blij zijn dat we er geen tegen krijgen. Het is ongelofelijk dat we met z'n elven tegen tien niet winnen."