De ouderen werden onthaald als echte atleten.
De ouderen werden onthaald als echte atleten. (Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl)
Fotoalbum

Tientallen rollende rollators 'racen' over atletiekbaan

  algemeen

BREDA - Dat bejaarden niet meer bewegen is een fabeltje. Dat bewees een groep ouderen vandaag maar weer tijdens de Bredase Rollatorloop bij Atletiekvereniging Sprint. Bij de loop, speciaal georganiseerd voor ouderen met rollator, looprek of wandelstok, wordt er gestreden om de spreekwoordelijke eer. 


De dag begon met een kopje koffie en een gezamenlijke warming-up. Om 14.00 uur loste wethouder Daan Quaars het startschot. Tientallen ouderen liepen 400 of 1000 meter over de atletiekbaan en in het Mastbos. Daarbij wordt rekening gehouden met de capaciteiten van de deelnemers.

De gezellig noot werd gecreëerd door Het damesorkest "Goei Weer" en Tjerry en Mariska, die voor muzikale ondersteuning zorgden tijdens de loop. Na afloop werden de ouderen als echte atleten onthaald. De 83-jarige Bert van de Made heeft tot de laatste meters gestreden en kwam helemaal zelfstandig als laatste over de finish. Iedereen kreeg dan ook een mooie gouden medaille. 

Het doel van de loop is om ouderen weer in beweging te krijgen, ook vormt de Rollatorloop een oplossing om ouderen uit hun isolement te halen. Tijdens de rollatorloop is er dan ook geen wedstrijdelement; het gaat om de spreekwoordelijke eer.

FOTOSERIES