World Clean Up Day in Breda: Alle activiteiten op een rij | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Flickr

World Clean Up Day in Breda: Alle activiteiten op een rij

BREDA - Het is bijna weer zover. Aankomende zaterdag vindt de World Clean Up Day plaats. Ook in Breda wordt er flink opgeruimd. De activiteiten hier (dankzij groenplein) op een rijtje.


09.30 uur - 10.00 uur aftrap bij Jan en Alleman

Alle deelnemers verzamelen zich tussen half tien en tien uur 's ochtends voor Jan en Alleman. Vanuit daar kunnen zij kiezen of zij willen deelnemen aan de trashhunt of met Bootje Varen Breda het afval uit de singels willen gaan vissen. 

9.30 uur - 12.00 uur JCI Clean Up Day

Dit jaar hebben JCI en Bootje Varen Breda de handen ineengeslagen. Vanaf 09.30 uur vindt er een heuse 'trashhunt' plaats. Aan deze jacht kunnen mensen te voet of vanaf het water deelnemen. De lopers maken schoon in de omgeving van de Haagdijk/Haagweg. De organisatie heeft gekozen voor deze straten, omdat deze de meest vervuilden van Breda zijn.Daarnaast gaan er twee boten en schepnetten te water om de singels schoon te vissen. Materialen (ringen, grijpers, afvalzakken) worden ter beschikking gesteld door gemeente Breda. Aan het einde worden er prijzen uitgereikt voor degene die het meeste, het raarste, het waardevolste of het grootste afval heeft opgeruimd.

10.00 uur - 15.00 uur Haagsemarkt – Princenhage 

Net zoals vorig jaar is Team pLESStic! aanwezig in Princenhage. Opruimheld Cato gaat samen met haar buurtgenoten en wethouder Paul de Beer Princenhage schoner maken door zwerfafval op te rapen. 

10.00 uur van Prinsenbeek naar het NAC-stadion

Zaterdag moet ook het stuk van Prinsenbeek naar NAC er netjes uitzien. Dan gaat Marco namelijk alle groenstroken vanaf station Prinsenbeek schoonmaken. Om 10.00 uur verzamelen deelnemers zich op deze locatie. Tussentijds stoppen de ruimers om een korte pauze te houden bij winkelcentrum Heksenwiel. 

10.00 uur - 12 .00 uur Groen in de Haagse Beemden, Heienlangendonk

Vanaf 10.00 uur steken deelnemers hun prikkers in het vuil langs de groenstroken in de Haagse Beemden. Zo proberen zij de grootste wijk van Breda zwerfafval-vrij te maken.

10.30 uur Van Sonsbeeckpark

Ook het Van Sonsbeeckpark moet er na zaterdag een stuk schoner bijliggen. Opruimers gaat vanaf 10.30 uur van start op het grote grasveld. Wil je ook meehelpen? Aanmelden kan via BredaWorldCleanUpDay@outlook.com

Yoga Vixen gaat al suppend de singels schoonmaken (tekst gaat verder onder de foto).

12.00 uur - 15.00 uur zwerfvuil verzamelen Bleekstraat

In groepen wordt vanaf 12.00 uur een gedeelte van het gebied langs de singels en in Stadspark Valkenberg opgeruimd. In totaal wordt er ongeveer zo'n 2,5 uur opgeruimd. Na afloop wordt al het verzamelde zwerfafval bij elkaar gelegd op het Kasteelplein. 

13.00 uur – 15.00 uur Heuvel en Princenhage 

Marjolein en Liesbeth, bewoners van de Heuvel en Princenhage, gaan van adres naar adres lopen. Samen met een groep van vijf vrienden en kinderen zetten zij zich in voor een schoner Breda. De groep start bij een van de vrienden. Vanaf hier gaan zij door de wijk heen tot het laatste huis van de vriendengroep. De start is om 13.00 uur aan de Willem Barendszstraat. Rond 15.00 uur hopen de ruimers te eindigen op het Bareel. 

13.00 uur centraal meeting point Sonsbeeckpark

In Breda wordt het Sonsbeeckpark de centrale verzamelplek voor het zwerfaval. Hier start in de ochtend ook de CleanUpBoeimeer actie. Iedereen kan zich hierbij aansluiten. Albert Heijn Valkeniersplein zorgt voor vers fruit voor de mensen die tussen 13.00 uur en 16.00 uur aanwezig zijn. Om 16.00 uur wordt bekend gemaakt hoeveel zwerfafval er door iedereen in Breda is opgeruimd. De Gemeente zal die middag een extra ophaalronde in het Sonsbeeck te organiseren.

13.30 uur – 15.00 uur ploggen met stadsjutters Markant

Al hardlopend afval verzamelen. Oftewel, Plogging. Runnerscafe organiseert deze actie samen met Markkant en studenten van Avans University. De route start aan de stadskant van het centraal station. Hierna gaat de route door Belcrum en langs de singels. Het eindpunt is het centraal station, waar het afval op een bakfiets van de organisatie wordt geladen.

14.30 uur – 16.30 uur sup clean-up

Yoga Vixen en SUP Clean-Up organiseren samen een landelijke clean-up. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan SUP Clean-Up. Huur van een SUP Board kost €19,90 en is inclusief alle benodigdheden om te kunnen peddelen. Mee doen? Dat kan!  Schrijf je online in via http://www.momoyoga.nl/YogaVixen om een paddleboard te reserveren. Als je je eigen board hebt en je wil graag meedoen, email dan naar Kristina via spiritualyogavixen@gmail.com.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief