Afbeelding
Foto: Archief

'T Aogje fietst voor..: fietstocht in NAC-stadion voor het goede doel

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - NAC opent zondag 29 september de deuren van het Rat Verlegh Stadion voor de fietstocht 'T Aogje fietst voor..'. Met deze fietstocht wordt geld ingezameld voor Stichting JiP Jongeren in Pleeggezinnen. 

De opbrengst van de fietstocht, die bestaat uit een lange route (ongeveer 22 kilometer) en een korte route (ongeveer 10 kilometer), gaat volledig naar Stichting JiP. Deelnemen aan de fietstocht kan individueel en als groep. Deelname kost €2,50 per fietser.

Stichting JiP Jongeren in Pleeggezinnen 

Deze stichting bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers uit alle delen van het land, die zomerkampen en weekenden organiseren voor jongeren uit pleeggezinnen. Het gaat om een doelgroep die in hun jonge leven al het een en ander hebben meegemaakt en vaak een verleden met zich meedragen wat verre van ideaal is.

Slowbiking

Tijdens de fietstocht vindt ook het tweede Aogs Kampioenschap Slowbiking plaats. Slowbiking is het zo langzaam mogelijk fietsen over een parcours. Tijdens het fietsen mag je niet stil staan, niet over de lijnen komen en niet met de voeten op de grond komen. Een spel waar het aankomt op concentratie, behendigheid en evenwicht.