Afbeelding
Foto: Archief

Grootste mediafestival voor kinderen komt in oktober naar Chassé Theater

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Cinekid, het grootste mediafestival voor kinderen ter wereld, is dit jaar niet alleen in Amsterdam. Het festival tourt in oktober langs bijna 40 filmtheaters in heel Nederland, waaronder Breda. Tussen zaterdag 12 en zondag 20 oktober, in de herfstvakantie, staat het Chassé Theater in het teken van kinderen. 

Cinekid is een mediafestival voor kinderen tussen de drie en veertien jaar. Jaarlijks trekt het festival bijna 700.000 kinderen en hun begeleiders. Kinderen kunnen tijdens Cinekid kennis maken met de nieuwste jeugdfilms, -series en -documentaires. Daarnaast kunnen ze zelf op ontdekkingstocht in enkele interactieve installaties.

In de herfstvakantie van zaterdag 12 tot en met zondag 20 oktober vertoont Chassé Cinema iedere dag kinderfilm. Dit zijn films van Cinekid on Tour aangevuld met eigen programmering van het Chassé. Kinderen kunnen van maandag tot en met vrijdag voor en na de film aan de slag met knutselactiviteiteiten uit de Makersdoos én twee multimediale installaties van Cinekid on Tour. Daarnaast heeft Chassé Theater een aantal toffe kindervoorstellingen geprogrammeerd: Cinderella, Brandweerman Sam, Zwijnenstal en Checkpoint.

Voor meer informatie en kaarten kijk op de site van het Chassé Theater