Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Gemeente Breda wil jeugdhelden in het zonnetje zetten met een lintje

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Iedereen kan vanaf woensdag 18 september zijn Bredase jeugdheld weer opgeven voor een jeugdlintje. Op 20 november reikt de gemeente voor de tweede keer lintjes uit aan jonge weldoeners. 

Ken jij een jongen/meisje die zich op een speciale manier inzet voor de samenleving en vind jij dat diegene een lintje verdient? Vanaf nu kun je deze persoon opgeven. De inschrijvingen zijn open tot eind oktober. Wel zijn er enkele voorwaarden verbonden aan het voordragen van een kandidaat. Zo moet een jeugdheld een bijzondere prestatie verrichten, zich voor langere tijd vrijwillige en maatschappelijk inzetten én diegene moet tussen zes en achttien jaar oud zijn. 

"Vorig jaar zijn we voor het eerst gestart met de jeugdlintjes. En dat leverde gelijk 12 genomineerden op, waarvan er 3 in aanmerking kwamen voor een jeugdlintje.
Cato, die zich inzet voor minder plastic, Donita die voor haar moeder een nieuwe nier zocht via social media en Siem die als vrijwilliger bij de kinderboerderij werkt", vertelt Marianne de Bie, wethouder Jeugd. "Daar ben ik trots op en ik hoop dit jaar nog meer jonge helden te mogen onderscheiden. Het is een mooie manier van waarderen van onze jonge Bredanaars, die zich inzetten voor onze stad. Om de jeugdlintjes te kunnen uitreiken, heeft Breda genomineerden nodig. De gemeente vraagt daarom medewerking van scholen, sport- en wijkverenigingen om de jeugdlintjes onder de aandacht te brengen."

Na nominatie beslist een deskundige jury wie in aanmerking komen voor deze onderscheiding. Op 20 november 2019 reikt de gemeente de jeugdlintjes uit aan de jonge helden van Breda. Deze dag is de internationale dag van de rechten van het kind. Een mooie dag om kinderen en jongeren, die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor Breda, in het zonnetje te zetten.

Aanmelden kan hier.