Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Bredanaren kleden stad aan met wollige en kleurrijke creaties

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - De stad begint er steeds wolliger en kleurrijker uit te zien. Zo heeft een beeld aan de Meidoornstraat in Tuinzigt al een lekkere warme trui aan. Gebreid door inwoners van Tuinzigt, onder leiding van Maurice Spapens. Ook Stichting Tientjes zet zich in om Breda een stukje kleuriger te breien. 

'De Gardenuit' op het plein aan de Meidoornstraat in Tuinzigt draagt een van kleurrijke breisel. Eerder deze week werd de trui op het beeld, waarop een man op zijn kop staat, gespot. Deze trui is gebreid door inwoners van Tuinzigt, onder leiding van Spapens. De activiteit werd georganiseerd door de GGD en de Nieuwe veste. Het 3,5 meter hoge beeld van de kunstenaars Hewald Jongenelis en Sylvie Zijlmans werd daar in 1997 geplaatst nadat het plein gerenoveerd was. 

De Gardenuit met zijn warme trui aan in Tuinzicht. (Tekst gaat verder na foto)

Stichting Tientjes
Iedere woensdagmiddag kunnen enthousiastelingen onder begeleiding van Maurice Spapens bij stichting Tientjes 'wildbreien' aan de BuurTTafel. Door middel van deze activiteit willen de vrijwilligers Stichting Tientjes op een kleurrijke manier van binnen naar buiten verbinden. Dat resulteert in een kleurrijker Breda. Deelnemers hoeven niet al te kunnen breien, dat is namelijk gewoon te leren. Stichting tientjes wil de stad volhangen met breisels voor sociale contacten. 

Stichting Tientjes wil mensen uitdagen om in beweging te komen en werk te maken van hun passie en talent. De stichting wil creatieve oplossingen vinden in onmogelijke situaties en nieuwe manieren ontdekken om mensen met hun talent te laten werken. Een groep vrijwilligers is constant bezig met het organiseren van diverse activiteiten. De Bredase stichting won in 2012 de Women Inc. Cordaid prijs. Die prijs was een geldbedrag van 5000 euro en een uitwisselingsreis met een project in een buitenland naar keuze. Ook stonden zij al eens in de finale van Appeltjes van Oranje, die ieder jaar drie succesvolle sociale initiatieven beloond.