De Mezz voor de verbouwing.
De Mezz voor de verbouwing.

Verbouwing Mezz afgerond: Belgische elektropopgroep Vive la Fête trapt op 10 oktober af

  algemeen

BREDA - Een half jaar geleden sloot de Mezz tijdelijk haar deuren. Vanaf 1 april werd er hard gewerkt aan de verbouwing van het poppodium. Daarbij werden de knelpunten aangepakt en zijn de nodige renovaties en onderhoud uitgevoerd. 10 oktober is de officiële heropening van de Mezz en daarvoor wordt groots uitgepakt. 


In het bijzijn van wethouders Marianne de Bie en Paul de Beer wordt de opening gevierd. Diezelfde avond beklimt de Belgische elektropopgroep Vive la Fête het vernieuwde podium. Ook de rest van het weekend staat nog in het teken van de frisse start. Op 11 oktober treden Friends en Antwerp Gipsy-Ska Orkestra op. Een dag later is het de beurt aan Master + Sunlord + Apsara + Cemetery + Lefutray en 80's Verantwoord. Het Ska Matinee: Mark Foggo + Skippabeat + Skavuiten en Supersister Projekt 2019 testen het nieuwe podium op 13 oktober uit. 

Naast alle spetterende optredens opent het poppodium op zaterdag 12 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur de deuren voor publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het pand. Daarnaast kunnen ze genieten van een kop koffie met gebak of een biertje in het nieuwe popcafé.

Verbouwing
Er is hard gewerkt tijdens de verbouwing. In het algemeen zijn de faciliteiten en voorzieningen voor zowel het publiek als de artiesten verbeterd. De ingang van de Mezz is verbreed. Zowel links als rechts naast het vernieuwde kassahok is er een entree naar de foyer. Ook staan er elektronische lockers. 

Het popcafé is vernieuwd. In de Jupiler zaal is de grote bar verkleind. Aan de linkerkant is er een extra bar gerealiseerd. Op het balkon is de bar verdwenen. Ook zijn er links en rechts in de zaal zelftappunten voor water en bier gerealiseerd. De balkonrand is versmald, waardoor er beter zicht is op het gehele podium. Een andere grote verandering is dat Mezz overgaat op 'cashless', oftewel er kan alleen nog maar met de pinpas betaald worden. 

Ook voor artiesten is er het nodige veranderd. In de uitbouw is noodzakelijke opbergruimte en een personeelsruimte gerealiseerd. Laden en lossen kan voortaan binnenshuis. Op het podium is er meer ruimte gecreëerd, waardoor deze toegankelijker is. Als laatste is ook de ventilatie in het hele gebouw aangepakt. 

Dit is het nieuwe ontwerp voor poppodium Mezz.

FOTOSERIES