De verlichte bootjes zorgden voor een gezellige sfeer.
De verlichte bootjes zorgden voor een gezellige sfeer. (Foto: Perry Roovers)
Fotoalbum

Lekker weer, veel toeschouwers en groot aantal deelnemers zorgen voor succesvolle Lichtsloepenparade

  algemeen

BREDA - Lekker weer, veel toeschouwers en een groot aantal deelnemers zorgden gisteravond voor een vrolijk verlicht feest in en rond de haven van Breda. De elfde editie van de Lichtsloepenparade mag dan ook met zekerheid een succes genoemd worden. 


Vanwege het goede weer kwamen er een hoop aanmeldingen binnen bij de organisatie van de Lichtsloepenparade. Daardoor lagen Bredase Singels gister vol met vrolijk verlichte bootjes. Die vertrokken allemaal in de schemering rond 20.00 uur bij Café Markhoek. Via het Chasséveld, het Valkenberg en het Spanjaardsgat varen de bootjes in alle kleuren van de regenboog naar de Nieuwe Haven. Daar vond ook de prijsuitreiking plaats.

De boten zijn voor de prijzen opgedeeld in twee categorieën: kleinere boten tot vijf meter en grote boten vanaf vijf meter. De jury heeft de creaties beloond op originaliteit, afwerking en uitvoering. Hierbij wordt zoals ieder jaar ook het publiek betrokken met de publieksprijs. Wie de winnende boot aanduid, maakt kans op een VVV-bon. Daarnaast is er ook een fotowedstrijd, die nog in volle gang is. Degene die de lichtsloepenparade het mooiste in beeld brengt, ontvangt ook een VVV-bon.

FOTOSERIES