Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Automobilist verleent geen voorrang op Chaamseweg: andere bestuurder tegen boom

Door: Bregje Kop Politie

ULVENHOUT - Op de Chaamseweg in Uvenhout zijn maandagochtend twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval ontstond nadat één van de twee automobilisten geen voorrang verleende. 

De auto kwam vanaf de snelweg en verleende geen voorrang aan een auto die over de doorgaande weg reed. De automobilist week uit en eindige hierdoor tegen een boom. De bestuurster is lichtgewond geraakt bij het ongeval. Een berger heeft beide auto's weggesleept.

Eerder ongeval

Afgelopen vrijdag was het ook al raak op de Chaamseweg. Toen werd een fietser bij de fietsovergang geschept door een auto. De fietser raakte hierbij ernstig gewond.

Na de aanrijding lag de fiets van het slachtoffer zo'n tien meter verderop. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plekke. Een traumahelikopter landde in een naastgelegen weiland. Het is niet duidelijk wat de verwondingen van de fietser precies zijn. Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma-arts overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. 

De politie zette de weg af om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. Fietsers hebben op dat kruispunt geen voorrang, maar mogelijk heeft de auto te hard gereden. Het Verkeersongevallen Analyse team is ter plekke. De kruising is in zijn geheel afgezet. Het is nog onduidelijk hoe lang dit zo zal blijven. 

Ongeval waarbij een fietser op de Chaamseweg zwaargewond raakte.