Afbeelding
Foto: Shutterstock

Wordt Bredase Virgil van Dijk de beste voetballer van de wereld?

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De in Breda geboren voetballer Virgil van Dijk hoort maandagavond tijdens het FIFA Gala 2019 of hij zichzelf de beste voetballer van de wereld mag noemen. De aanvoerder van het Nederlands elftal neemt het in de finale op tegen de grootheden Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Om 20.30 uur gaat het gala in Milaan van start. De bondscoaches en aanvoerders van alle nationale teams én een panel van journalisten brengen hun stem uit. Van Dijk is niet de enige Nederlander die werd geselecteerd voor de titel. Ook Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zaten een tijdje in de race om beste voetballer ter wereld te worden. Maar de twee haalden de finale niet. Marco van Basten was in 1992 de laatste Nederlander die zich de beste voetballer van de wereld mocht noemen.

Kansen 

Van Dijk's kansen lijken misschien klein tegenover de grootheden Ronaldo en Messi, maar toch zijn de verwachtingen hoog gespannen. De Bredase voetballer liet in augustus namelijk al Ronaldo en Messi moeiteloos achter zich tijdens de verkiezing tot Europees Voetballer van het Jaar. Het is uniek dat een verdediger deze prijs in de wacht sleept. Toch was de jury heel enthousiast over de prestaties van Van Dijk. Mocht de Brabander vanavond winnen, dan is hij de derde verdediger ooit die de titel op zijn naam mag zetten. 

Van Dijk kende voetbaltechnisch een erg sterk jaar. De verdediger won met Liverpool de Champions League en eindigde als tweede in de Premier League. Hij haalde met het Nederlands elftal de finale van de Nations League. Van Dijk werd dit jaar ook al verkozen tot beste speler van de Premier League.

FIFA 20

Onlangs werd ook al bekend gemaakt dat Virgil van Dijk prijkt op de cover van FIFA 20. FIFA 20 is een voetbalsimulatiespel uit de FIFA-computerspellenreeks. Het spel wordt uitgebracht op 27 september. FIFA 20 krijgt een nieuw commentatorduo; Sierd de Vos wordt de hoofdcommentator en Jeroen Grueter de co-commentator.

Op verschillende websites is het spel al te 'reserveren'. Door je aan te melden, garandeer je jezelf ervan dat je niet naast het spel grijpt zodra het uit is. Ook in de Bredase gamewinkels zal het spel binnenkort verkrijgbaar zijn. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The First #FIFA20 ?? ?? Champions Edition ?? #VOLTAFOOTBALL ???? Who wants a game?

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk) op
 


Carrière

Van Dijk werd in 1991 geboren in de Haagse Beemden. Daar begon hij met voetballen in de jeugd bij WDS'19 en vanaf de D-jeugd is hij gaan voetballen bij de jeugdopleiding van Willem II. In 2018 verruilde de van oorsprong Bredanaar Southampton in voor Liverpool, dat ongeveer 84,5 miljoen euro voor hem betaalde. Daarmee werd hij zowel de duurste verdediger als de duurste Nederlandse voetballer ooit.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What a night in Monaco! Absolutely honoured to win such an incredibly prestigious award. It would not have been possible without every single one of my teammates and all of the staff and fans at Liverpool. Thank you all! A huge thank you too to the most important people in my life, my family, and to everyone who’s helped and continues to help me along the way. Feeling very proud!! ?? It’s an honour too to have won the Defender of the Year award and huge congratulations to my team mate @alissonbecker as well as @frenkiedejong and @leomessi on your awards as well! And a big congratulations to Lucy Bronze on being named Women’s player of the year ???? Looking forward now to a big game at Burnley tomorrow night #YNWA

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk) op