Eeterij op Wielen 2016
Eeterij op Wielen 2016 Foto: Stadsfotograaf Breda

Geen openluchtrestaurant in het Ginneken: jubileumeditie Eeterij op Wielen afgelast

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Vier jaar op rij werd het Schoolakkerplein in het Ginneken in september omgetoverd tot een gigantisch 'openluchtrestaurant'. Tijdens Eeterij op Wielen kunnen Bredanaars altijd genieten van een grote variëteit aan eten en drinken dat bereid wordt in prachtige foodtrucks. Maar dit jaar niet. De jubileumeditie van het foodtruckfestival is afgelast. En het Schoolakkerplein blijft dit weekend dus leeg.

Op de website van Eeterij op Wielen is het enthousiaste verhaal over het foodtruckfestival nog steeds te lezen. "Gezellig samen met vrienden, kennissen of relaties kan je ongedwongen genieten van heerlijke gerechten & drankjes én mooie deuntjes in de vorm van live muziek of DJ! En dat terwijl de kids genieten en zich vermaken met het speciale kids entertainment in de kidscorner." Maar daar zal dit weekend niets van terecht komen. Want wie verder scrollt naar de agenda op de site, leest een heel ander bericht. "Helaas zijn alle festivals geannuleerd! Onze excuses hiervoor. Misschien proberen we het volgend jaar."

Eeterij op Wielen zou eigenlijk 28, 29 en 30 september plaatsvinden. Het zou de vijfde editie geweest zijn van het foodtruckfestival in Breda. Mocht het festival wel door zijn gegaan, dan was het hoogstwaarschijnlijk flink in het water gevallen. Er wordt voor komend weekend veel regen voorspeld.