Bredaas icoon Thijs van der Molen (80) overleden | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Screenshot videoclip

Bredaas icoon Thijs van der Molen (80) overleden

BREDA - De Bredase zanger Thijs van der Molen is zaterdag op 80-jarige leeftijd overleden. Van der Molen onderging korte tijd geleden een hartoperatie. Dat melden diverse bronnen.


Van der Molen zou op 7 oktober 81 jaar zijn geworden. De zanger was vooral bekend van 'Het leven is goed in m'n Brabantse land'. Ook zong de Bredanaar liederen over de Parel van het Zuiden (NAC). 

Tekst gaat verder onder de video.

'Dag Meneer'

In november 2018 spraken wij de ras Bredanaar nog. Hij vertelde toen over zijn jongste lied. 

Het nummer 'Dag Meneer' is gebaseerd op het levensverhaal van Charlie en Anneke. "Ik ken Charlie al sinds de lagere school. Hij was al veertig jaar getrouwd met zijn vrouw. Toen kreeg ze dementie. Het enige wat Anneke tegen Charlie zei als hij op bezoek kwam was 'Dag meneer, hoe is het nou?' Charlie had tranen in zijn ogen toen hij mij dit vertelde." Zelf is de zanger niet bang om dement te worden "Het is dan maar zo. Je kunt er verder niks tegen doen en vroeg of laat krijgt bijna iedereen het wel."

In de videoclip zit Van der Molen eenzaam om zich heen kijkend op een terras en slentert hij door het Mastbos. Tussendoor is Van der Molen te zien, knuffelend met een vrouw. Dit moeten Charlie en Anneke voorstellen.
 

 
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief