Café de Bommel
Café de Bommel

Café De Bommel-grondlegger Cees Verberk op 73-jarige leeftijd overleden

  algemeen

BREDA - De Bredase Cees Verberk (73), oprichter van café De Bommel, is afgelopen nacht overleden. Zo meldt het café op hun eigen facebookpagina. Cees nam in 2007 afscheid van De Bommel, na meer dan 25 jaar. 


"Als de rots steeds verder afbrokkelt, komt het moment dat de branding wint. Cees Verberk is niet meer, vannacht in alle rust overleden. Dat doet pijn, veel pijn", zo begint De Bommel het bericht op Facebook. Verberk stond aan de wieg van het huidige café.

In het bericht wordt verteld dat Cees Verbeek klanten aan De Bommel bond door ze te waarderen en vertrouwen te geven. " Trots op wat hij bereikt heeft, maar ook wars van alle poespas, want daar was Cees niet van. Waar collega's met concepten in de weer waren ging Cees gewoon "een beetje cafeetje spelen" zoals hij wel eens zei."

Vanaf vandaag is alles een beetje anders voor het café. "We gaan door, zo gaat dat nu eenmaal. Misschien met waterige oogjes, soms even een traan wegpinken, maar nooit met lege handen naar de keuken, want dat mag niet van Cees."